Categoria: Estudis i projectes

Concentracions subòptimes de ceftazidima/avibactam poden causar resistència en P. aeruginosa extremadament resistent a fàrmacs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISBa han participat en un estudi que relaciona els nivells baixos de ceftazidima/avibactam amb resistències de P. aeruginosa.

Carla López-Causapé i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació d'un article amb el títol: "Suboptimal Concentrations of Ceftazidime/Avibactam (CAZ-AVI) May Select for CAZ-AVI Resistance in Extensively Drug-Resistant Pseudomonas aeruginosa: In Vivo and In Vitro Evidence", a la revista Antibiotics.

Aquest estudi correlaciona les troballes in vivo en un pacient amb una infecció per P. aeruginosa extremadament resistent que va desenvolupar resistència a ceftazidima-avibactam (CAZ-AVI) amb els resultats in vitro d'un model d'infecció de fibra buida de 7 dies en el que es va provar el mateix cep bacterià.

Es conclou que fins que no es disposi de més dades, les estratègies per arribar a nivells plasmàtics de CAZ-AVI de com a mínim 4xMIC podrien ser d'interès, especialment en infeccions greus i d'elevat inòcul causades per P. aeruginosa extremadament resistent amb MIC de CAZ-AVI elevades.

Referència de l'article
Lopez-Montesinos, I., Montero, M. M., Domene-Ochoa, S., López-Causapé, C., Echeverria, D., Sorlí, L., Campillo, N., Luque, S., Padilla, E., Prim, N., Grau, S., Oliver, A., & Horcajada, J. P. (2022). Suboptimal Concentrations of Ceftazidime/Avibactam (CAZ-AVI) May Select for CAZ-AVI Resistance in Extensively Drug-Resistant Pseudomonas aeruginosa: In Vivo and In Vitro Evidence. Antibiotics, 11(11), 1456. doi: 10.3390/antibiotics11111456. PubMed PMID: 36358110.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jennifer Dunaway / Pseudomonas / CC BY-NC 2.0]