Categoria: Estudis i projectes

EDP-938, un nou antiviral amb activitat inhibidora enfront de la nucleoproteïna del virus respiratori sincicial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Virologia de l'Hospital Universitario Son Espases ha publicat un article sobre l'ús de l'EDP-938, un nou antiviral amb activitat inhibidora enfront de la nucleoproteïna del virus respiratori sincicial.

Jordi Reina i Carla Iglesias, viròlegs de l'Hospital Universitario Son Espases, han publicat l'article amb el títol "EDP-938, un nuevo antiviral con actividad inhibidora frente a la nucleoproteína del virus respiratorio sincitial" a la revista Revista Española de Quimioterapia.

L'absència d'una vacuna eficaç enfront del virus respiratori sincicial (VRS) ha determinat el desenvolupament de diversos fàrmacs amb capacitat per a inhibir o bloquejar la seva activitat replicadora. Els de primera generació, denominats inhibidors de la fusió, es fixen a la proteïna F de la superfície viral i eviten la unió i entrada del virus en la cèl·lula. No obstant això, la seva baixa eficàcia ha determinat l'inici dels estudis amb els compostos de segona generació capaços d'unir-se o bloquejar la nucleoproteïna (N); la majoria d'aquests compostos són anàlegs de les 1,4-benzodiazepines. L'EDP-938 ha mostrat una elevada eficàcia enfront del VRS. Els primers assajos realitzats en humans han mostrat que aquest antiviral s'absorbeix de manera ràpida després de la seva administració oral i presenta una vida mitjana d'entre 11-18 hores L'administració durant set dies de múltiples dosis orals de fins a 600 mg/dia o 300 mg/2 vegades al dia, no presentaven a penes efectes adversos significatius i disminuïa significativament la càrrega viral a escala del tracte respiratori inferior.

Referència de l'article
Reina J, Iglesias C. EDP-938, un nuevo antiviral con actividad inhibidora frente a la nucleoproteína del virus respiratorio sincitial. Rev Esp Quimioter. 2023 Feb;36(1):26–9. doi: 10.37201/req/096.2022. PubMed PMID: 36401806.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Yale Rosen collection / Respiratory syncytial virus (RSV) infection / CC BY-NC-ND 2.0]