Categoria: Estudis i projectes

Perfilat de l'afinitat dels β-lactàmics i inhibidors de β-lactamases per les proteïnes d'unió a penicil·lina PBP a cèl·lules intactes de Pseudomonas aeruginosa: efectes de la resistència intrínseca i adquirida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre perfilat de l'afinitat dels β-lactàmics i inhibidors de β-lactamases per les proteïnes d'unió a penicil·lina PBP a cèl·lules intactes de Pseudomonas aeruginosa: efectes de la resistència intrínseca i adquirida.

Maria Montanerorcid, Silvia Lopez-ArgüelloorcidAntonio Oliver, Bartolome Moya, microbiòlogues i microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "PBP Target Profiling by β-Lactam and β-Lactamase Inhibitors in Intact Pseudomonas aeruginosa: Effects of the Intrinsic and Acquired Resistance Determinants on the Periplasmic Drug Availability" a la revista Microbiology Spectrum.

La falta d'opcions terapèutiques eficaces contra Pseudomonas aeruginosa és una de les principals causes de la pandèmia silenciosa (la causada per bacteris resistents). Molts antibiòtics són ineficaços contra les soques resistents a causa de la seva escassa capacitat d'assolir el seu lloc d'acció, a la seva expulsió activa o a la seva hidròlisi per part de la β-lactamasa AmpC. Es necessiten coneixements crítics per a dissenyar teràpies antimicrobianes optimitzades i donar suport al desenvolupament translacional de fàrmacs. En el present treball, s'analitza per primera vegada la captació periplasmática (lloc d'acció) de fàrmacs i la unió a les seves dianes, les proteïnes d'unió a penicil·lina (PBPs) d'11 β-lactàmics estructuralment diferents i 4 inhibidors de β-lactamasa (BLIs) en P. aeruginosa PAO1.

Aquest treball va determinar l'eficàcia d'aquests compostos en el bacteri de rellevància clínica Pseudomonas aeruginosa a escala molecular, avaluant la taxa neta d'entrada i la seva capacitat per a accedir als seus objectius i aconseguir l'eliminació bacteriana en presencia o absència de diversos mecanismes de resistència. A l'haver mesurat les diferències d'entrada i capacitat d'unió d'una sèrie de β-lactàmics químicament diferents de soques sensibles i resistents, les dades generades en aquest treball seran útils per a guiar el desenvolupament translacional de nous fàrmacs.

Referència de l'article
Montaner M, Lopez-Argüello S, Oliver A, Moya B. PBP Target Profiling by β-Lactam and β-Lactamase Inhibitors in Intact Pseudomonas aeruginosa: Effects of the Intrinsic and Acquired Resistance Determinants on the Periplasmic Drug Availability. Papp-Wallace KM, editor. Microbiol Spectr. 2023 Feb 14;11(1). doi: 10.1128/spectrum.03038-22. PubMed PMID: 36475840.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Wearn / Pseudomonas / CC BY-ND 2.0]