Categoria: Estudis i projectes

Enquesta de satisfacció en pacients externs de la telefarmàcia durant la COVID-19 a Espanya

Gabriel Mercadal, farmacèutic de l'Hospital Mateu Orfila

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Farmàcia de l'Hospital Mateu Orfila ha participat en la publicació d'una enquesta de satisfacció en pacients externs de l'atenció farmacèutica mitjançant la telefarmàcia durant la pandèmia per la COVID-19 a Espanya. També hi han participat l'Hospital Universitario de Donostia, l'Hospital General Universitario Gregorio Marañón, l'Hospital Costa del Sol, la Universidad de Sevilla, l'Hospital Universitario Virgen de Valme i l'Hospital Universitario de Getafe.

Gabriel Mercadal-Orfila farmacèutic de l'Hospital Mateu Orfila, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Encuesta de satisfacción en pacientes externos de la atención farmacéutica mediante Telefarmacia durante la pandemia COVID-19 en España" a la revista Farmacia Hospitalaria.

Es volien descriure els resultats de l'enquesta sobre experiència i satisfacció de la telemedicina en pacients externs relatius a un programa d'atenció farmacèutica a través de la telefàrmacia, realitzat des dels serveis de farmàcia durant la pandèmia COVID-19 (enquesta ENOPEX) i identificar les diferències entre les comunitats autònomes d'Espanya.

En línies generals, els pacients estan altament satisfets amb la visita telemàtica aplicada a l'atenció farmacèutica a través dels serveis de telefarmàcia durant la pandèmia COVID-19, estant majoritàriament a favor de mantenir-la per millorar la conciliació de las seva vida familiar i laboral, de forma complementària a les visites d'assistència presencial.

Referència de l'article
Mercadal-Orfila G, Lizeaga G, Fernández-Llamazares CM, Tortajada-Goitia B, García Cabrera E, Morillo-Verdugo R, et al. Encuesta de satisfacción en pacientes externos de la atención farmacéutica mediante Telefarmacia durante la pandemia COVID-19 en España. Farm Hosp. 2022 Oct;46(7):69–85. PubMed PMID: 36520562.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Gabriel Mercadal. Farmàcia de l'Hospital Mateu Orfila]