Categoria: Estudis i projectes

Detecció de la ketamina en pacients intoxicats per drogues recreatives

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, Els Serveis d'Urgències i d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases el Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Can Misses i el Grup d'Investigació en Toxicologia Clínica de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han publicat un perfil epidemiològic, clínic i toxicològic sobre la detecció de la ketamina en pacients intoxicats per drogues recreatives.

Isabel Gomila Muñiz, facultativa d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; Juan Ortega Pérez i Jordi Puiguriguer Ferrando, facultatius d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; Jesús González i Gaspar Tuero León, metges de medicina intensiva de l'Hospital Can Misses; i Bernardino Barceló, facultatiu d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Detección de ketamina en pacientes intoxicados por drogas recreativas: perfil epidemiológico, clínico y toxicológico" a la revista Emergencias.

Es volia identificar el perfil epidemiològic, clínic i toxicològic dels pacients consumidors de ketamina en el context d'una intoxicació aguda per drogues recreatives.

La detecció de ketamina en intoxicacions per drogues recreatives s'associa a consumidors amb un perfil característic (homes joves, no residents, assistents a esdeveniments de música electrònica i policonsum) i un alt percentatge es desconeixen d'aquest consum.

Referència de l'article
Gomila Muñiz I, Ortega Pérez J, Puiguriguer Ferrando J, González J, Tuero León G, Barceló Martín B. Detección de ketamina en pacientes intoxicados por drogas recreativas: perfil epidemiológico, clínico y toxicológico. Emergencias Rev la Soc Esp Med Emergencias. 2023 Feb;35(1):6–14. doi: 10.2147/COPD.S312493. PubMed PMID: 36756911.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
Altmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Debora Cartagena / Drogas / CC0 for Public Domain Dedication]