Categoria: Estudis i projectes

La infecció per SARS-COV-2 en els departaments d'urgències a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Urgències Pediàtriques de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi multicèntric sobre la infecció per SARS-COV-2 en els departaments d'urgències a Espanya. També hi han participat l'Hospital Universitario Gregorio Marañón i l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Aida Bonvehíorcid, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "SARS-COV-2 Infection in Children in Emergency Departments in Spain: A Multicenter Study" a la revista Pediatric Emergency Care.

Els primers casos d'infecció per SARS-CoV-2 en la població pediàtrica espanyola es van notificar a principis de març de 2020. Encara que la majoria van ser lleus o asimptomàtics, amb l'evolució de la pandèmia es van notificar noves formes de presentació clínica i gravetat. L'objectiu de l'estudi va ser descriure la demografia, les característiques clíniques i el maneig dels nens amb COVID-19 atesos en els serveis d'urgències espanyols.

Referència de l'article
Hernández-Bou S, Rivas-García A, Lera E, Valle-T-Figueras JM, Bonvehí A, Gomez B. SARS-COV-2 Infection in Children in Emergency Departments in Spain: A Multicenter Study. Pediatr Emerg Care. 2023 Feb;39(2):102–7. doi: 10.1097/PEC.0000000000002897. PubMed PMID: 36719392.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Urgències de pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]