Categoria: Estudis i projectes

Efectes de l'entrenament continu i entrenament intervàl·lic en adults obesos espanyols

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Llàtzer, Atenció Primària de Mallorca i el Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat, junt amb la Universidad de Murcia, un estudi sobre els efectes de l'entrenament continu d'intensitat moderada enfront de l'entrenament intervàl·lic d'intensitat moderada sobre els factors cardiometabòlics en adults obesos espanyols.

Andrés Sánchez-Poloorcid, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i del Centre de Salut Martí Serra; Elisa De-Llanoorcid, fisioterapeuta del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Moderate-Intensity Continuous Training Versus Moderate-Intensity Interval Training Effects on Cardiometabolic Factors in Spanish Obese Adults" a la revista Journal of Cardiovascular Nursing.

L'excés de pes i l'obesitat estan relacionats amb malalties cardiometabòliques i limiten l'activitat física. Fins ara, no s'han analitzat els efectes de l'entrenament continu d'intensitat moderada (MICT en anglès) comparat amb l'entrenament intervàl·lic d'intensitat moderada (MIIT en anglès) en adults obesos espanyols.

Aquest estudi pretenia investigar l'efecte del MICT i el MIIT juntament amb una dieta restrictiva de 1300 a 1400 calories sobre els factors de risc de malaltia cardiovascular en pacients amb sobrepès i obesitat.

Els adults amb sobrepès i obesitat dels grups MICT i MIIT van reduirel seu risc de malaltia cardiovascular, encara que el grup MIIT va perdre pes en menys temps.

Referència de l'article
Sánchez-Polo A, De-Llano E, Gómez-Conesa A. Moderate-Intensity Continuous Training Versus Moderate-Intensity Interval Training. J Cardiovasc Nurs. 2023 Jul;38(4):397–408. doi: 10.1097/JCN.0000000000000994. PubMed PMID: 37155298.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home passejant / CC BY-NC-SA 4.0]