Categoria: Estudis i projectes

Estudi PASOS: Indicadors socioeconòmics i obesitat pediàtrica a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN ha participat en la publicació de l'estudi PASOS sobre l'associació independent i unida entre indicadors socioeconòmics i obesitat pediàtrica a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josep Antoni Tur i Cristina Bouzas, investigadora i investigador del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Independent and Joined Association between Socioeconomic Indicators and Pediatric Obesity in Spain: The PASOS Study" a la revista Nutrients.

L'obesitat infantil és un problema de salut pública a tot el món. Un determinant important de l'obesitat infantil i adolescent és el nivell socioeconòmic (NSE). No obstant això, no és clara la magnitud de l'impacte dels diferents indicadors del NSE sobre l'obesitat pediàtrica a escala de la població espanyola. L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar l'associació entre tres indicadors de NSE i l'obesitat en una mostra representativa a escala nacional de nens i adolescents espanyols.

Referència de l'article
Homs C, Berruezo P, Arcarons A, Wärnberg J, Osés M, González-Gross M, et al. Independent and Joined Association between Socioeconomic Indicators and Pediatric Obesity in Spain: The PASOS Study. Nutrients. 2023 Apr 20;15(8). doi: 10.3390/nu15081987. PubMed PMID: 37111206.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]