Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi amb mascareta per detectar infeccions pulmonars per P. aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Grups Multidisciplinari de Sèpsia i d'Inflamació, Reparació i Càncer en Malalties Respiratòries de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISba), i el Departament de Malalties Respiratòries de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat una anàlisi amb mascareta per a la detecció no invasiva d'infeccions pulmonars cròniques i agudes per P. aeruginosa mitjançant immunoassajos basats en nanopartícules.

David Delgado-CanoAntonio Clemente, Cristina Adrover-Jaume, Andreu Vaquer i Roberto de la Rica, investigadors i investigadora del grup Multidisciplinari de Sèpsia de l'IdISba; Meritxell López, Rocío Martínez, Amanda Iglesias i Borja G Cosío, investigadores i investigador del grup i-RESPIRE de l'IdISba; i  Isabel M Roig, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Facemask analyses for the non-invasive detection of chronic and acute P. aeruginosa lung infections using nanoparticle-based immunoassays" a la revista Analyst.

La Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa) és un patogen que colonitza de manera persistent les vies respiratòries de pacients amb malalties pulmonars cròniques. El risc de contreure una infecció crònica per P. aeruginosa pot minimitzar-se detectant ràpidament el patogen en les vies respiratòries del pacient i administrant ràpidament els antibiòtics adequats. No obstant això, la detecció ràpida de P. aeruginosa en els pulmons implica l'anàlisi de l'esput, que és una matriu molt complexa que no sempre està disponible.

Aquí es proposa un diagnòstic alternatiu basat en l'anàlisi dels aerosols de l'alè. En aquest enfocament, els immunosensors de nanopartícules identifiquen bacteris adherits a la capa de polipropilè d'una màscara quirúrgica que el pacient portava prèviament.

Els resultats aquí mostrats aplanen el camí per a diagnosticar infeccions per Pseudomones a peu de llit, així com per a identificar l'evolució d'una infecció crònica a una aguda.

Referència de l'article
Delgado-Cano D, Clemente A, Adrover-Jaume C, Vaquer A, López M, Martínez R, et al. Facemask analyses for the non-invasive detection of chronic and acute P. aeruginosa lung infections using nanoparticle-based immunoassays. Analyst. 2023. doi: 10.1039/d3an00979c. PubMed PMID: 37622408.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]