Categoria: Estudis i projectes

Personalització de la reanimació del xoc sèptic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Can Misses ha participat en els fonaments de l'assaig ANDROMEDA-XOC-2 per a la personalització de la reanimació del xoc sèptic.

Gaspar Tuero León, metge de Medicina Intensiva de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Hacia la personalización de la reanimación del paciente con shock séptico: fundamentos del ensayo ANDROMEDA-SHOCK-2" a la Revista Española de Anestesiología y Reanimación.

El xoc sèptic és una malaltia altament letal i prevalent. La disfunció circulatòria progressiva causa hipoperfusió tissular i hipòxia, evolucionant eventualment a disfunció multiorgànica i mort. La reanimació primerenca pot revertir aquests mecanismes patogènics, restaurant-hi el subministrament d'oxigen i la funció orgànica. Hi ha una alta heterogeneïtat entre els determinants de la disfunció circulatòria al xoc sèptic, els algorismes actuals aporten un enfocament gradual i estandarditzat per a la realització de la reanimació.

Aquesta revisió aporta el fonament patofisiològic i clínic que s'amaga després d'ANDROMEDA-SHOCK-2, un assaig controlat aleatoritzat multicèntric continuat, que té com a objectiu comparar una estratègia de reanimació personalitzada basada en la fenotipificació clínica i l'avaluació de la perfusió perifèrica, en comparació amb l'estàndard de cures, en la reanimació primerenca del pacient amb xoc sèptic.

Referència de l'article
Ramasco F, Aguilar G, Aldecoa C, Bakker J, Carmona P, Dominguez D, et al. Hacia la personalización de la reanimación del paciente con shock séptico: fundamentos del ensayo ANDROMEDA-SHOCK-2. Rev Española Anestesiol y Reanim. 2024 Jan 18. doi: 10.1016/j.redare.2024.01.003. PubMed PMID: 38244774.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]