Categoria: Estudis i projectes

Prevalença dels trastorns musculoesquelètics entre cambreres de pis i netejadores

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació sobre Salut Global i el GRAPP-caIB de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i Atenció Primària de Mallorca ha publicat una revisió sistemàtica amb metaanàlisi sobre la prevalença dels trastorns musculoesquelètics entre cambreres de pis i netejadores.

Aina M. Yáñez, investigadora de l'IdISBa i el RICAPPS; Miquel Bennasar-Venyorcid i Olga Velasco-Roldánorcid, investigador i investigadora de l'IdISBaOana Bulileteorcid, Joan Llobera-Canaves, investigadora i investigador d'Atenció Primària de Mallorca i el GRAPP-caIB, han publicat l'article amb el títol "Prevalence of musculoskeletal disorders among hotel housekeepers and cleaners: A systematic review with meta-analysis" a la revista Musculoskeletal Science and Practice.

Els trastorns musculoesquelètics (TME) figuren entre els problemes de salut laboral més freqüents i costosos, amb una prevalença creixent a tot el món.

Aquesta revisió sistemàtica amb metaanàlisi es va dur a terme per conèixer i avaluar la prevalença de TME per localització anatòmica entre el personal de neteja d'hotels (HH) i el personal de neteja.

Els HHs i els netejadors tenen una alta prevalença de TME. El dolor lumbar és el TME més prevalent tant entre els HH com entre els netejadors i afecta fins i tot una de cada dues persones.

Referència de l'article
Sánchez-Rodríguez C, Capitán-Moyano L, Malih N, Yáñez AM, Bennasar-Veny M, Velasco-Roldán O, et al. Prevalence of musculoskeletal disorders among hotel housekeepers and cleaners: A systematic review with meta-analysis. Musculoskelet Sci Pract. 2024 Feb;69:102890. doi: 10.1016/j.msksp.2023.102890. PubMed PMID: 38081106.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Karolina Grabowska / Crop housekeeper cleaning handle with rag / Llicència Pexels]