Categoria: Estudis i projectes

Associació entre angiogènia i pes/neixement en cardiopaties fetals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi on s'analitza el desequilibri angiogènic a la sang materna i del cordó umbilical s'associa amb el pes neonatal en néixer i el perímetre cefàlic en embarassos amb cardiopatia congènita fetal major.

Aina Ruiz Romero, ginecòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Angiogenic imbalance in maternal and cord blood is associated with neonatal birth weight and head circumference in pregnancies with major fetal congenital heart defect" a la revista Ultrasound in Obstetrics and Gynecogy.

En aquest estudi es volia determinar si les anomalies al perímetre cefàlic i/o el pes corporal neonatal s'associen amb els nivells de factors angiogènics/antiangiogènics a la sang materna i del cordó umbilical d'embarassos amb una cardiopatia congènita (CC) i avaluar si el tipus específic de CC influeix en aquesta associació.

Referència de l'article
Sánchez O, Ribera I, Ruiz A, Eixarch E, Antolín E, Cruz‐Lemini M, et al. Angiogenic imbalance in maternal and cord blood is associated with neonatal birth weight and head circumference in pregnancies with major fetal congenital heart defect. Ultrasound Obstet Gynecol. 2024 Feb;63(2):214–21. doi: 10.1002/uog.27441. PubMed PMID: 37519145.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Tbsdy lives / Knotted cord / / CC-by-sa-2.0]