Categoria: Estudis i projectes

Fenotipus clínics i resultats dels trastorns neurològics de la síndrome de Takotsubo

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una anàlisi dels fenotipus clínics i resultats dels trastorns neurològics de la síndrome de Takotsubo.

Alberto Pérez-Castellanos, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació amb al títol "Neurological Disorders in Takotsubo Syndrome: Clinical Phenotypes and Outcomes" a la revista Journal of the American Heart Association.

Els trastorns neurològics han estat identificats com a factors de risc per a la síndrome de Takotsubo (STT), però fins ara, no s'havien caracteritzat adequadament. L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar els fenotips neurològics associats amb el STT i el seu impacte en els resultats dels pacients.

Els resultats de l'estudi revelen que els pacients amb STT i trastorns neurològics tenen un risc significativament major de mortalitat a curt i llarg termini. Això destaca la importància d'identificar amb cura els trastorns neurològics en els pacients amb STT i de comprendre els diferents fenotips associats.

Referència de l'article
Santoro F, Núñez Gil IJ, Arcari L, Vitale E, Martino T, El-Battrawy I, et al. Neurological Disorders in Takotsubo Syndrome: Clinical Phenotypes and Outcomes. J Am Heart Assoc. 2024 Feb 20;13(4):e032128. doi: 10.1161/JAHA.123.032128. PubMed PMID: 38353238.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: medipics1066 / Heart monitor / CC BY 2.0]