Categoria: Estudis i projectes

Trabectedina i radioteràpia a dosis baixes en pacients amb leiomiosarcoma avançat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi on s'analitza l'ús de la trabectedina i radioteràpia a dosis baixes en pacients amb leiomiosarcoma avançat.

Antonio Gutierrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Trabectedin and low-dose radiation therapy in patients with advanced leiomyosarcoma" a la revista Therapeutic Advances in Medical Oncology.

La resposta dimensional és una necessitat no coberta a les segones línies dels sarcomes de teixits tous (STT) avançats. De fet, els tres fàrmacs aprovats, pazopanib, trabectedina i eribulina, van assolir una taxa de resposta global (TRG) inferior al 10%. Aquest fet dificulta potencialment les opcions d'alleugeriment simptomàtic ràpid o rescat quirúrgic. La combinació de trabectedina més dosis baixes de radioteràpia (T-XRT) va demostrar una taxa de resposta del 60% a l'assaig de fase I/II, mentre que les dades reals van assolir una TRG del 32,5%, probablement a causa d'un calendari més relaxat entre tractaments. Aquests resultats es van obtenir a STT progressius i avançats. En aquest estudi s'han analitzat les bases de dades fusionades (assaig més vida real), amb una atenció especial als pacients amb liomiosarcoma.

Referència de l'article
Martin-Broto J, Olarte-García A, Fernandéz-Rodríguez R, Ferreira MR, Carrasco-García I, Galvez-Montosa F, et al. Trabectedin and low-dose radiation therapy in patients with advanced leiomyosarcoma. Ther Adv Med Oncol. 2024;16:17588359231225044. doi: 10.1177/17588359231225044. PubMed PMID: 38288156.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Gobierno Danilo Medina / Danilo Medina asiste apertura nuevo centro radioterapia modular / CC BY-NC-ND 2.0]