Categoria: Estudis i projectes

Ús de la telemedicina durant el brot de verola del mico a Eivissa i Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Can Misses, Atenció Primària d'Eivissa i Formentera i el SAMU 061 han publicat un article sobre implantació i ús de la telemedicina a l'assistència sanitària del brot de verola del  mico a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Beatriz Siciliano, metgessa d'Atenció Primària d'Eivissa i Formentera; Susana Ramon i Aránzazu López-López, microbiòlogues de l'Hospital Can Misses; i Jimena Gabrielli, metgessa del SAMU 061, han publicat l'article amb el títol "Implantación y uso de la telemedicina en la asistencia sanitaria del brote de viruela símica en el Área de Salud de Ibiza y Formentera" a la revista Atención Primaria.

L'objectiu d'aquest treball és descriure com s'han utilitzat les tecnologies de la informació i la comunicació al control clínic, el seguiment, el tractament i l'alta de pacients afectats de verola del mico.

L'adhesió dels pacients amb el sistema de control fou majoritària. La telemedicina ha estat una eina molt útil per a l'intercanvi d'informació durant la prestació d'una atenció mèdica contínua als pacients afectats pel brot d'infecció per verola del mico, garantint-ne la seguretat i la intimitat i permetent el maneig d'una malaltia infecciosa que requereix aïllament, control i seguiment mèdic.

Referència de l'article
Siciliano B, Ramon S, Gabrielli J, López-López A. Implantación y uso de la telemedicina en la asistencia sanitaria del brote de viruela símica en el Área de Salud de Ibiza y Formentera. Atención Primaria. 2024 Jul 2;56(7):102742. doi: 10.1016/j.aprim.2023.102742. PubMed PMID: 38432105.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Barnimages / Girl working with laptop / CC0 1.0 Universal]