Categoria: Estudis i projectes

Ultrasonografia transcranial en el pacient crític

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un article on s'analitza la realització d'una ultrasonografia transcranial en el pacient crític.

Juan Antonio Llompart-Pouorcid, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Ultrasonografía transcraneal en el paciente crítico" a la revista Medicina Intensiva.

La ultrasonografia transcranial és una tècnica no invasiva i disponible a peu de llit que ha esdevingut una eina accessible i consolidada en l'avaluació i el maneig clínic dels pacients neurocrítics. Es tracta d'una tècnica en continu creixement els fonaments de la qual (i les seves limitacions) han de ser coneguts per l'intensivista. Aquesta revisió aporta un enfocament pràctic per a l'intensivista, incloent-hi les diferents finestres i plànols d'insonació i el seu paper a la patologia específica pròpia dels pacients neurocrítics i als pacients crítics d'altres etiologies.

Referència de l'article
Llompart-Pou JA, Galarza L, Amaya-Villar R, Godoy DA. Ultrasonografía transcraneal en el paciente crítico. Med intensiva. 2024 Mar;48(3):165–73. doi: 10.1016/j.medine.2023.07.003. PubMed PMID: 38431382.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IB-Salut]