Categoria: Estudis i projectes

Nivells elevats d'ions metàl·lics a la sang en pacients sotmesos a cirurgia vertebral instrumentada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Ortopèdia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una revisió sistemàtica i metaanàlisi sobre els nivells elevats d'ions metàl·lics a la sang en pacients sotmesos a cirurgia vertebral instrumentada.

Ignacio Sanpera, traumatòleg pediàtric de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Elevated blood metal ion levels in patients undergoing instrumented spinal surgery: a systematic review and meta-analysis" a la revista The Spine Journal.

S'han notificat nivells elevats de metalls a la sang en pacients després de cirurgia espinal amb implants metàl·lics. Tot i que alguns estudis han suggerit una associació entre l'augment de les concentracions de metalls a la sang i els possibles efectes adversos, les estimacions de la incidència de nivells anormals de metalls després de la cirurgia espinal han estat inconsistents.

Els objectius d'aquesta revisió sistemàtica i metaanàlisi van ser avaluar:

  1. Les diferències mitjanes als nivells d'ions metàl·lics a la sang entre els pacients sotmesos a cirurgia de fusió espinal i els controls sans,
  2. Les probabilitats de nivells elevats d'ions metàl·lics en sang després de la cirurgia en comparació dels nivells previs a la cirurgia, i
  3. La incidència conjunta d'ions metàl·lics elevats en sang en general i per tipus de metall.
Referència de l'article
Burgos J, Hevia E, Sanpera I, García V, Moreno MT de S, Mariscal G, et al. Elevated Blood Metal Ion Levels in Patients Undergoing Instrumented Spinal Surgery: A Systematic Review and Meta-Analysis. Spine J. 2024 Mar 2. doi: 10.1016/j.spinee.2024.02.01. PubMed PMID: 38437920.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]