Categoria: Estudis i projectes

Tractament amb estatines i evolució en pacients amb síndrome de Takotsubo.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació dels resultats del registre multicèntric internacional GEIST sobre el tractament amb estatines i evolució en pacients amb síndrome de Takotsubo.

Alberto Pérez-Castellanos, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació amb al títol "Statin therapy and outcome in Takotsubo syndrome patients: Results from the multicenter international GEIST registry" a la revista Atherosclerosis.

Diversos estudis han demostrat que la disfunció endotelial té un paper en la patogènia de la síndrome de Takotsubo (STT). Donat el benefici potencial del tractament amb estatines sobre la disfunció endotelial, es planteja la hipòtesi que aquest tractament podria millorar els resultats.

L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar les característiques clíniques i els resultats dels pacients amb STT tractats amb estatines.

Referència de l'article
Novo G, Arcari L, Stiermaier T, Alaimo C, El-Battrawy I, Cacciotti L, et al. Statin therapy and outcome in Takotsubo syndrome patients: Results from the multicenter international GEIST registry. Atherosclerosis. 2024 Feb;389:117421. doi: 10.1016/j.atherosclerosis.2023.117421. PubMed PMID: 38134646.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Marco Verch Professional Photographer / Little pink pills in a blister pack / CC BY-SA 4.0]