Categoria: Estudis i projectes

Combinació d'afèresi de granulòcits-monocits i tofacitinib

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi multicèntric i retrospectiu sobre la combinació d'afèresi de granulòcits-monocits i tofacitinib.

Daniel Ginard Vicensorcid, digestòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Combination of granulocyte-monocyte apheresis and tofacitinib: Multicentre and retrospective study" a la revista Gastroenterología y Hepatología.

L'afèresi de granulòcits-monòcits (GMA) ha demostrat ser segura i eficaç en el tractament de la colitis ulcerosa (CU), fins i tot en combinació amb fàrmacs biològics.

L'objectiu d'aquest estudi és avaluar l'eficàcia i la seguretat de combinar GMA amb tofacitinib (TOFA) després de mancar resposta primària o pèrdua de resposta a aquest fàrmac en pacients amb CU.

Referència de l'article
Rodríguez-Lago I, Cañete F, Guerra-Del-Río E, Herrera-deGuise C, Iglesias E, Leo E, et al. Combination of granulocyte-monocyte apheresis and tofacitinib: Multicentre and retrospective study. Gastroenterol Hepatol. 2024 Jan 23. doi: 10.1016/j.gastrohep.2024.01.004. PubMed PMID: 38266817.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Aidairi / Pills / CC-by-sa-2.0]