Categoria: Estudis i projectes

Impacte de mHealth en la rehabilitació cardíaca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), i membres del CIBEROBN ha participat en un protocol d'assaig clínic controlat aleatoritzat sobre l'impacte de l'aplicació mHealth a l'adherència a les pautes de rehabilitació cardíaca després d'un esdeveniment coronari.

Josep A Tur, investigador del grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Impact of mHealth application on adherence to cardiac rehabilitation guidelines after a coronary event: Randomised controlled clinical trial protocol" a la revista Digital Health.

La malaltia coronària és la principal causa de mort a tot el món. La tecnologia mHealth es considera atractiva i prometedora per promoure canvis conductuals orientats a hàbits de vida saludables entre els pacients coronaris.

L'objectiu d'aquest estudi és avaluar l'eficàcia d'una intervenció de mHealth en relació amb la millora dels resultats en prevenció secundària en pacients després d'un infart agut de miocardi (IAM) o angina de pit en termes d'estil de vida, variables clíniques i compliment terapèutic.

L'estudi aportarà proves sobre l'eficàcia d'una intervenció de mHealth en la millora de l'estil de vida dels participants i podria oferir-se a pacients amb malaltia coronària per complementar els serveis existents.

Referència de l'article
Cruz-Cobo C, Bernal-Jiménez MÁ, Calle-Pérez G, Gheorghe L, Gutiérrez-Barrios A, Cañadas-Pruaño D, et al. Impact of mHealth application on adherence to cardiac rehabilitation guidelines after a coronary event: Randomised controlled clinical trial protocol. Digit Heal. 2024;10:20552076241234470. doi: 10.1177/20552076241234474. PubMed PMID: 38510574.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Bicanski / Girl with mobile / Public domain (CC0) ]