Categoria: Estudis i projectes

Benestar i lesions en futbolistes professionals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un estudi observacional sobre les fluctuacions del benestar i lesions durant tota una temporada en futbolistes professionals masculins.

Natalia Romero-FrancoOrcid, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Well-being fluctuations and injuries during an entire season in male professional soccer players: an observational study" a la revista Research in Sports Medicine.

Aquest estudi pretenia descriure i relacionar la percepció de benestar i la incidència de lesions dels futbolistes en una temporada completa de futbol.

La percepció de benestar dels futbolistes professionals va ser especialment baixa durant la pretemporada, sent la fatiga, els cruiximents i l'estrès els ítems més afectats que es van correlacionar amb la incidència de lesions.

Referència de l'article
Castilla-López C, Romero-Franco N. Well-being fluctuations and injuries during an entire season in male professional soccer players: an observational study. Res Sport Med. 2024 Mar 19;1–13. doi: 10.1080/15438627.2024.2330959. PubMed PMID: 38501730.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]