Categoria: Estudis i projectes

Farmàcia de Son Llàtzer publica un article sobre l'aplicació d'estàndards farmacèutics en la teràpia nutricional amb càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr27El Servei de Farmàcia de l'Hospital Son Llàtzer ha publicat un article sobre l'aplicació dels estàndards de pràctica del farmacèutic en teràpia nutricional al pacient amb càncer.

Juan Carlos Pérez Pons, farmacèutic de l'Hospital Son Llàtzer, ha publicat un article amb el títol "Aplicación de los estándares de práctica del farmacéutico en terapia nutricional al paciente oncológico" a la revista Nutrición Hospitalaria.

La desnutrició en el pacient oncològic s'associa amb un mal pronòstic, essent la pèrdua de pes un important predictor de mortalitat. El càncer i el seu tractament tenen un gran impacte en l'estat nutricional, per la qual cosa l'aplicació de la teràpia nutricional pot millorar la qualitat de vida, el pronòstic i l'estat funcional. L'aplicació d'estàndards de pràctica farmacèutica en aquesta teràpia en el pacient oncològic pot reduir la variabilitat de les intervencions i afavorir el seu ús eficient, segur i de qualitat. El farmacèutic d'hospital és part de l'equip de suport nutricional, un soci estratègic clau en l'optimització de la teràpia nutricional a travès de quatre rols: clínic, tècnic, operatiu i gestor.

Referència de l'article
Perez Pons JC. Applying standards of pharmaceutical practice in nutritional therapy cancer patient. Nutr Hosp. 2015 May 7;31 Suppl 5:48-55.
PubMed | Almetric | Text CompletEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]