Categoria: Estudis i projectes

Son Espases participa en un estudi sobre els factors associats amb la menor prevalença de litiasi renal en pediatria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr63Els Serveis de Nefrologia Pediàtrica, Laboratori i Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en una anàlisi sobre els factors associats amb la menor prevalença de litiasi renal en nens en comparació amb els adults. També hi ha participat la Universitat de les Illes Balears

Dolores Rodrigo i Concepción Mir Perelló, pediatres; Cristina Gómez, facultativa d'Anàlisis Clíniques; i Guillem Frontera, investigador de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Factors associated with the lower prevalence of nephrolithiasis in children compared to adults" a la revista Urology.

L'objectiu de l'estudi era determinar les raons de la menor prevalença de pedres en el ronyó en infants mitjançant l'avaluació dels paràmetres litogènics urinaris en infants sans, adults sans i tres grups de pacients amb pedres.

Referència de l'article
Grases, Rodriguez, Costa-Bauza, Saez-Torres, Rodrigo, Gómez, et al. Factors associated with the lower prevalence of nephrolithiasis in children compared to adults. Urology 2015.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Doc James / 3 mm stone in the ureter / CC BY­ND 2.0]