Categoria: Estudis i projectes

Pneumologia de Son Llàtzer participa en la validació del qüestionari COPD-Q/EPOC-Q en castellà

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr115El Servei de Pneumologia de l'Hospital Son Llàtzer ha participat en la validació de la versió en castellà del qüestionari COPD-Q/EPOC-Q de coneixement de la MPOC. També hi han participat l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón, l'IiSGM, l'Hospital Clínic San Carlos, l'Hospital Puerta del Hierro, l'Hospital General Nuestra Señora del Prado, l'IBiS, l'inibic i la University of Tennessee College of Pharmacy.

Antònia Fuster, pneumòloga de l'Hospital Son Llàtzer, ha participat en l'article amb el títol "Validación de la versión en español del cuestionario COPD-Q/EPOC-Q de conocimiento de la EPOC", publicat a la revista Archivos de Bronconeumología.

Malgrat el reconeixement de la importància de l'educació dels pacients que pateixen la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), el nombre de pacients crònics ha crescut en els darrers anys. A més, no s'està mesurant el grau de coneixement d'aquesta malaltia per falta d'instruments específics. L'objectiu d'aquest estudi va ser validar el qüestionari de coneixement de la MPOC (COPD-Q/EPOC-Q), un instrument de 13 ítems per tal de determinar-ne el coneixement.

Referència de l'article
Puente-Maestu L, Chancafe-Morgan J, Calle M, Rodriguez-Hermosa JL, Malo de Molina R, Ortega-Gonzalez A, et al. Validation of the Spanish Version of the COPD-Q Questionnaire on COPD Knowledge. Arch Bronconeumol 2015 May 28.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]