Categoria: Estudis i projectes

Ginecologia de Son Espases publica un article sobre endocarditis infecciosa de la vàlvula mitral en gestants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr113El Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre endocarditis infecciosa de la vàlvula mitral en gestants.

Coral García González, Lourdes González González i Manuel Usandizaga Calparsoro, ginecòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat un article amb el títol "Endocarditis infecciosa de la válvula mitral en gestante" a la revista Progresos de Obstetricia y Ginecología.

L'endocarditis infecciosa és una entitat poc freqüent durant l'embaràs, però potencialment mortal per al fetus i la mare. Es presenta el cas d'una dona de 26 d'anys amb antecedent de febre reumàtica a la infància, diagnosticada d'endocarditis estreptocòccica a la setmana 28 de gestació. L'ecocardiografia mostrava una vegetació mòbil de 20 mm en el vel posterior de la vàlvula mitral, que condicionava una insuficiència  mitral severa. Va respondre favorablement al tractament antibiòtic per via intravenosa durant 5 setmanes, sense repercusió alguna sobre el fetus. Com a complicació intercurrent, en el curs clínic va presentar un aneurisma micòtic femoral esquerre a les 33 setmanes de gestació, que va ser intervingut prèvia maduració pulmonar fetal. El cas d'aquesta pacient demostra la importància del maneig multidisciplinar d'aquesta patologia.

Referència de l'article
Garcia Gonzalez C, Gonzalez Gonzalez L, Usandizaga Calparsoro M. Endocarditis infecciosa de la válvula mitral en gestante. Prog Obstet Ginecol. 2015.
Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Kalumet / Doppler mitral valve / CC BY­ND 2.0]