Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primaria de Mallorca i l'IdISPa publiquen un article sobre la millora de l'ús d'eina d'avaluació per l'asma i l'MPOC: ACATIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr82Atenció Primària de Mallorca i l'IdSIPa han publicat un assaig regional controlat per a la millora de l'ús d'eines d'avaluació per l'asma i l'MPOC a Atenció Primària (ACATIB). També hi ha participat la University of Groningen.

Miguel Román Rodríguez, Marina Garcia Pardo, Lucia Gorreto López i Ana Uréndez Ruiz, metges d'atenció primària i investigadors de l'IdISPa dins el Grup de Malalties Respiratòries Cròniques Balear a Atenció Primària, han publicat l'article amb el títol "Enhancing the use of Asthma and COPD Assessment Tools in Balearic Primary Care (ACATIB): a region-wide cluster-controlled implementation trial" a la revista NPJ Primary Care Respiratory Medicine.

Les eines per a conéixer l'estat de la salut i l'avaluació de l'asma i el MPOC s'ha demostrat que són valuoses per guiar el maneig clínic. El seu ús a atenció primària és encara insuficient. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar l'efecte d'un programa d'intervenció educacional en l'ús del Test de Control de l'Asma i el Test d'Avaluació del MPOC entre els centres d'atenció primària de les Illes Balears.

Referència de l'article
Román-Rodríguez M, Pardo MG, López LG, Ruiz AU, van Boven JF. Enhancing the use of Asthma and COPD Assessment Tools in Balearic Primary Care (ACATIB): a region-wide cluster-controlled implementation trial. NPJ Prim Care Respir Med. 2016;26:16003..
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hans Hansson / Spirometry / CC BY­ND 2.0 ]