Categoria: Estudis i projectes

Derivacions evitables des d'AP a dermatologia per lesions quístiques o tumorals benignes a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un anàlisi de la proporció de derivacions potencialment evitables des d'atenció primària a dermatologia per lesions quístiques o tumorals benignes a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Rosa Taberner, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Análisis de la proporción de derivaciones potencialmente evitables desde Atención Primaria a Dermatología por lesiones quísticas o tumorales benignas en España. Datos del estudio DIADERM" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

Les lesions cutànies constitueixen un motiu de consulta freqüent a Atenció Primària (AP). Aquelles que no suposin un problema de salut, sinó una qüestió estètica, no s'han de tractar en el Sistema Nacional de Salut, segons la legislació vigent. L'objectiu d'aquest treball és estimar quin percentatge de derivacions remeses des d'AP a dermatologia per lesions quístiques o tumors benignes correspon a lesions que podríem considerar potencialment evitable.

Referència de l'article
González-Cruz C, Descalzo MÁ, Arias-Santiago S, Molina-Leyva A, Gilaberte Y, Fernández-Crehuet P, et al. Análisis de la proporción de derivaciones potencialmente evitables desde Atención Primaria a Dermatología por lesiones quísticas o tumorales benignas en España. Datos del estudio DIADERM. Proportion of Potentially Avoidable Referrals From Primary Care to Dermatologists for Cystic Lesions or Benign Neoplasms in Spain: Analysis of Data From the DIADERM Study. Epub 29 maig 2019. doi: 10.1016/j.ad.2019.02.003. PubMed PMID: 31153547.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Consulta infermera / CC BY-NC-SA 4.0]