Categoria: Estudis i projectes

Microbioma respiratori i severitat de la limitació del fluxe de l'aire, historial de les exacerbacions i eosinòfils en MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears han participat en l'anàlisi de la relació entre el microbioma respiratori i la severitat de la limitació del fluxe de l'aire, historial de les exacerbacions i eosinòfils en pacients amb MPOC. També hi han participat diferents centres espanyols.

Borja Cosío , pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Relationship between the respiratory microbiome and the severity of airflow limitation, history of exacerbations and circulating eosinophils in COPD patients" a la revista BMC Pulmonary Medicine.

El microbioma respiratori és alterat en pacients amb MPOC però la seva relació amb components del nucli de la malaltia, com la gravetat de la limitació del fluxe d'aire, la freqüència de les exacerbacions o els nivells de circulació dels esosinòfils, no és clara.

Referència de l'article
Millares L, Pascual S, Monton C, Garcia-Nunez M, Lalmolda C, Faner R, et al. Relationship between the respiratory microbiome and the severity of airflow limitation, history of exacerbations and circulating eosinophils in COPD patients. BMC Pulm Med. 2019;19:112. doi: 10.1186/s12890-019-0867-x. PubMed PMID: 31234826. PMCID:PMC6591812.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text Complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Inhaladors / CC BY-NC-SA 4.0]