Categoria: Estudis i projectes

Incrustació d'stent ureteral per modulació del pH de l'orina i inhibició del film de cristall amb nova composició oral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Urologia de l'Hospital Mateu Orfila i el Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el IUNICS han participat en un assaig clínic aleatori multicèntric, amb placebo controlat doble cec sobre la reducció de la incrustació d'stent ureteral per modulació del pH de l'orina i inhibició del film de cristall amb nova composició oral.

Simbad Costas, uròleg de l'Hospital Mateu Orfila; Fèlix Grases i Antonia Costa-Bauza, investigadors del Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització del IUNICS-IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Reduction of ureteral stent encrustation by modulating the urine pH and inhibiting the crystal film with a new oral composition: a multicenter, placebo controlled, double blind, randomized clinical trial" a la revista BMC Urology.

L'incrustació d'stents uretrals doble J és una complicació comuna que podria afectar a la seva retirada. L'objectiu de l'estudi és avaluar l'eficàcia i seguretat d'una nova composició oral per prevenir l'incrustació de l'stent doble J en temps d'habitatge d'unes 8 setmanes.

Referència de l'article
Torrecilla C, Fernández-Concha J, Cansino JR, Mainez JA, Amón JH, Costas S, et al. Reduction of ureteral stent encrustation by modulating the urine pH and inhibiting the crystal film with a new oral composition: a multicenter, placebo controlled, double blind, randomized clinical trial. BMC Urol. 2020;20(1):65. doi: 10.1186/s12894-020-00633-2. PubMed PMID: 32503502.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Entrada Hospital Mateu Orfila / CC BY-NC-SA 4.0]