Categoria: Estudis i projectes

Nota de recerca sobre el nou Pubmed

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Biblioteca Virtual de Ciències de la Salut de les Illes Balears (Bibliosalut) ha participat en la publicació de la research note sobre el nou Pubmed. També hi han participat la Fundación Jiménez Díaz, la Universitat del País Basc, la Universitat d'Extremadura i la Universitat Alfonso X el Sabio.

Elena Pastor Ramon, documentalista de Bibliosalut, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Research note. Open letter to the users of the new PubMed: a critical appraisal" a la revista El Profesional de la Información.

PubMed és una base de dades gratuïta utilitzada diàriament per 2,5 milions de persones per cercar i recuperar documentació científica relacionada amb ciències de la salut. El mes de maig de 2020 es varen realitzar alguns canvis en el seu algoritme de cerca que a primera vista millora la localització d'articles científics, però, analitzant aquesta operació més profundament, es detecten alguns canvis que fan que la reproductibilitat de les cerques bibliogràfiques sigui difícil. Per tal d'assegurar la reproductibilitat i reproductibilitat de les cerques realitzades per a revisions sistemàtiques, articles i metanàlisis, els autors suggereixen acompanyar aquestes estratègies amb un arxiu en un format compatible amb els gestors bibliogràfics per tal de facilitar la comparativa i verificació de l'estratègia per ser replicada en un futur.

Referència de la research note
García-Puente M, Pastor-Ramon E, Agirre O, Morán J-M, Herrera-Peco I. Research note. Open letter to the users of the new PubMed: a critical appraisal. EPI. 23 juny 2020 doi: 10.3145/epi.2020.may.36.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Curs / CC BY-NC-SA 4.0]