Categories: Gestió de la investigació, Investigació i innovació

L’IdISBa amplia els espais dedicats a la recerca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha destinat 135.594,95 € per incrementar les seves instal·lacions en 216 m², situats en el mòdul -1G de l’Hospital Universitari Son Espases.

En els darrers anys, l’IdISBa ha iniciat una sèrie d’accions i programes dirigits a la captació i retenció de talent, amb la finalitat de mantenir una massa crítica d'investigadors i consolidar l’Institut com un centre de referència en recerca en salut que contribueixi al benestar de la població, a la qualitat assistencial, i al desenvolupament d’un nou model productiu basat en el coneixement i la innovació.

Així mateix, amb motiu de la incorporació de nou personal investigador, la Direcció de l’Institut ha decidit adaptar nous espais que havia cedit la Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases a finals de 2019, i que estan situats en el mòdul -1G; per garantir així el creixement de la institució amb vista a la futura captació de talent.

Les noves instal·lacions compten amb 115 m² de laboratori, dotat de campana de gas i balances, amb una capacitat aproximada per 30 investigadors. L’àrea d’oficines i office repartida en 101 m² compta amb 11 llocs de treball i un espai multifuncional amb canó de projecció per fer sessions de feina. A més, l’espai office també es podrà utilitzar com a sala de lactància materna per a investigadores de l’IdISBa, segons el que ha acordat la comissió d’igualtat. Amb l’ampliació d’aquests espais, a hores d’ara l’Institut té 6.062,77 m² d’instal·lacions destinades a la investigació.

Mòdul d’investigació en càncer

En la nova àrea, situada en el mòdul -1G, s’instal·laran grups de recerca que centren els seus estudis en el càncer, amb l’objectiu de generar sinergies i establir llaços de col·laboració. Fins al moment, s’hi han desplaçat dos grups d’investigació dels mòduls -1F i -1I. En concret, el grup de la Dra. Gwendolyn Barceló, «Lípids en patologia humana», i el grup liderat per la Dra. Antonia Obrador, «Teràpies avançades i biomarcadors en oncologia clínica». A més, també es preveu que el Dr. Diego Marzese, que centra els seus estudis en el càncer del glioblastoma i el càncer de mama, es traslladi amb el seu equip als nous espais en el mes de fjuny.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/03/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]