Categoria: Gestió de la investigació

El Govern estatal aprova 920 milions d'euros per a contractes de personal investigador i projectes científics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'han aprovat les cinc convocatòries principals per a la ciència de l'Agència Estatal d'Investigació (AEI), dirigides a projectes de generació de coneixement i a la contractació d'investigadors amb els programes predoctorals, de doctorats industrials, de Ramón y Cajal i de Torres Quevedo.

Concretament, el Govern ha aprovat més de 625 milions d'euros per a la convocatòria 2022 d'ajudes a projectes de generació de coneixement. Aquesta convocatòria finança projectes d'investigació dirigits a fomentar l'avenç del coneixement científic i la recerca de solucions als reptes de la societat.

Aquesta convocatòria ve associada amb la de contractes de joves predoctorals. S'atén així una reclamació històrica de la comunitat científica amb la qual s'agilitzarà la incorporació d'aquests joves investigadors als projectes d'investigació als quals es vincularan.

El pressupost s'incrementa nu 10,6% el 2022. Part de l'increment és a causa del finançament associat als costos indirectes dels projectes, que passa del 21% al 25%. Així, les institucions poden fer front a despeses estructurals extra, com són les majors indemnitzacions pels contractes de la nova Llei de la Ciència. 

Contractes per a personal investigador

També s'han aprovat les convocatòries de contractes Ramón y Cajal, Predoctorals, Torres Quevedo i Doctorats Industrials, dirigides a fomentar la contractació de personal investigador en centres d'investigació.

Juntament amb la de generació de coneixement, aquestes convocatòries suposaran la incorporació de 2.440 investigadors predoctorals i de 497 investigadors postdoctorals, duplicant així les oportunitats contractuals dels anys anteriors.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 20/12/2022

[Foto: Ministeri de Ciència i Innovació]