Categoria: Gestió de la investigació

Validació del qüestionari SAQ-COPD en pacients amb MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca ha participat en la publicació de la validació del qüestionari espanyol d'activitat en MPOC en pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica. També hi han participat l'Hospital Arnau de Vilanova, l'Hospital Gregorio Marañón, l'Hospital de Galdakao, l'Hospital del Mar, l'Hospital General Universitario Morales Meseguer, l'Hospital de Mataró, l'Hospital de La Princesa i l'Hospital La Paz-IdiPAZ.

Miguel Román Rodríguezorcid, metge del CS Son Pisà - Dra. Teresa Piqué, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Validation of the Spanish Activity Questionnaire in COPD (SAQ-COPD) in Patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease" a la revista International Journal of Chronic Obstructive Pulmonary Disease.

El Qüestionari Espanyol d'Activitat en MPOC (SAQ-COPD en anglès) és un instrument de mesurament curt i simple de l'activitat física (AF) per a pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC). En aquest estudi, es va analitzar la seva validació i sensibilitat al canvi.

El qüestionari SAQ-COPD és un instrument vàlid per classificar l'AF en pacients amb MPOC. Les correlacions amb altres instruments dona validació i també demostra una bona sensibilitat al canvi.

Referència de l'article
Soler-Cataluña JJ, Puente Maestu L, Román Rodríguez M, Esteban C, Gea J, Bernabeu Mora R, et al. Validation of the Spanish Activity Questionnaire in COPD (SAQ-COPD) in Patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Int J Chron Obstruct Pulmon Dis. 2022 Nov;Volume 17:2835–46. doi: 10.2147/COPD.S381427. PubMed PMID: 36381995.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Camp Redó]