Categoria: Gestió de la investigació

El Ministeri de Ciència publica la convocatòria per obtenir el certificat R3

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La nova Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació ha creat aquest certificat, que facilitarà l'estabilització del personal investigador.

El Ministeri de Ciència i Innovació, a través de l'Agència Estatal d'Investigació (AEI), ha publicat per primera vegada la convocatòria per obtenir el certificat R3 com a personal investigador establert.

Concretament, el certificat valorarà la carrera d'investigadors i investigadores nacionals i estrangers en el marc d'un itinerari postdoctoral d'accés al sistema espanyol de ciència i innovació, en línia amb el perfil europeu d'investigador establert (R3).

Es reconeixeran com a mèrits d'investigació en els processos selectius de personal de nou ingrès estable i tendrà efectes d'exempció o compensació de part de les proves o fases d'avaluació curricular o equivalents per a agents de les Administracions Públiques.

Aquest certificat es valorarà en els processos selectius de personal de nou ingrés estable en les universitats, els Organismes Públics d'Investigació (OPIS) i altres organismes d'investigació de l'Administració General de l'Estat, pels organismes d'investigació d'altres Administracions Públiques, inclosos els centres del Sistema Nacional de Salut o vinculats o concertats amb aquest, així com les fundacions i consorcis d'investigació biomèdica, els consorcis públics i fundacions del sector públic.

Presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de sol·licituds romandrà obert des del 30 de març fins al 13 d'abril de 2023.

Accedeix aquí a la resolució del BOE que aprova la convocatòria per a l'obtenció del certificat R3.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 10/03/2023]

[Foto: Ministeri de Ciència i Innovació]