Categoria: Gestió de la investigació

El Govern estatal i les CCAA creen el Comitè Espanyol d'Ètica de la Investigació i decideixen la seva composició

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest nou òrgan independent i de caràcter consultiu sobre matèries relacionades amb l'ètica en la investigació i la integritat científica, serà una eina amb la qual donar suport a les decisions polítiques i dels centres d'investigació.

Composició del Comitè Espanyol d'Ètica de la Investigació 

El CPCTI està format per 12 experts i expertes de reconegut prestigi en àmbits com la bioètica, el dret, la filosofia de la ciència, la intel·ligència artificial, la biotecnologia o l'experimentació animal.

Els membres són: Antonio Diéguez Lucena (Universitat de Màlaga), María del Carmen Fernández (Universitat Autònoma de Madrid), Pere Puigdomènech (Centre d'Investigació en Agrigenòmica CSIC-UAB), Leonor Ruíz (Hospital Virgen de la Victoria de Màlaga), Nuria Sebastián (Universitat Pompeu Fabra), María del Val Bolívar (Universitat d'Alcalà), Encarna Aguayo (Universitat Politècnica de Cartagena), María Amparo Alonso (Universitat d'A Coruña), Rafael Yuste (Universitat de Colúmbia), Coral Calero (Universitat de Castella La Manxa), Jordi Camí (Parc d'Investigació Biomèdica de Barcelona), Javier de Francisco Morcillo (Universitat d'Extremadura).

Consell Assessor de Ciència, Tecnologia i Innovació

Durant la reunió del CPCTI, que és el màxim òrgan de coordinació entre el Govern estatal i les CCAA en matèria de polítiques científiques i d'innovació, també es va acordar la renovació de 13 membres del Consell Assessor de Ciència, Tecnologia i Innovació, que han estat elegits a través d'una convocatòria d'expressions d'interès a la qual s'hi han presentat més de 90 candidatures.

Els nous integrants són: Manuel Ausaverri (Indra), Shandra Cordobés (Fundació Tecnalia Research & Innovation), Mónica García (Ingenio, CSIC- UPV), Marc Güell (Universitat Pompeu Fabra), Vicent Josep Martínez (Universitat de València), Diego Moñux (SILO), Eva Ortega (Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques), Laura Olcina (Federació Espanyola de Centres Tecnològics), Josep A. Planell (Universitat Oberta de Catalunya), Nuria San Servando (Fundación para la Transformación de La Rioja), Luis Sanz (Institut de Polítiques i Béns Públics), Jon Mikel Zabala-Iturriagagoitia (Universitat de Deusto) e Izabela Zych (Universitat de Còrdova).

En total, el Consell Assessor de Ciència, Tecnologia i Innovació passarà de tenir 18 membres a 20, ja que s'hi han incorporat dos representants de la societat civil, com estableix la nova Llei de la Ciència.

[Fuente: Ministeri de Ciència i Innovació. 27/04/2023]

[Foto: Ministeri de Ciència i Innovació]