Categoria: Gestió de la investigació

S'aprova la contractació de 800 investigadors i personal tècnic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat la contractació de 800 científics i tècnics de suport, a la qual s'ha destinat un import de 86,7 milions d'euros. Les convocatòries es publicaran les semanes properes.

La finalitat de les ajudes és impulsar, a través de convocatòries en concurrència competitiva, la incorporació de científics amb una trajectòria destacada, i també de personal tècnic de suport, al mateix temps que es millora la seva especialització i formació.

Les ajudes, dividides en diverses convocatòries, permetran la contractació de personal de R+D+I a centres i organismes de recerca.

Convocatòries per a investigadors i personal de suport:

Investigadors

  • Convocatòria Ramón y Cajal 
    Està dirigida a investigadors que comptin amb 10 anys d'experiència postdoctoral i una trajectòria destacada i consolidada en organismes de recerca. La dotació pressupostària és de 54 milions d'euros, aproximadament.

  • Convocatòries Juan de la Cierva 
    Són dues convocatòries dirigides a joves doctors. Una per incentivar la seva contractació, amb un pressupost de 14,4 milions d'euros, i una altra convocatòria està destinada a la formació d'aquests joves doctors, amb una dotació econòmica d'11,2 milions d'euros.

Tècnics de Suport

Es contractaran tècnics de suport amb titulació universitària i titulació superior en formació professional. Aquesta convocatòria es finançarà amb uns 7 milions d'euros, aproximadament.

[Font: Ministeri d'Economia i Competitivitat. 06/11/2015]

[Foto: CIFOR / Laboratory / CC BY­ND 2.0]