Categoria: Gestió de la investigació

La Conselleria de Salut es compromet a impulsar la carrera professional investigadora a l'IdISPa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, s'ha compromès a impulsar la carrera investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) per garantir l'estabilitat laboral a llarg termini i consolidar l'aposta per la recerca a les Illes Balears.

La consellera s'ha reunit amb la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; amb el director científic i el gerent de l'IdISPa, Miquel Fiol i David Martínez; amb els investigadors Miguel Servet Cristòfol Vives, Gwendolyn Barceló i Carlos Juan, i la investigadora Ramón y Cajal Dora Romaguera.

Els investigadors han expressat el seu compromís i la seva implicació amb la institució i han reivindicat la importància de promoure l'estabilitat laboral, no només pel caire personal sinó principalment perquè condiciona aspectes molt rellevants de la feina que desenvolupen, com ara la consecució de beques i suport econòmic d'altres organismes públics i privats, que solen anar lligats a contractes d'una durada determinada.

La consellera s'ha compromès a treballar per impulsar canvis en la normativa de contractació per tal d'afavorir l'estabilitat laboral dels investigadors i per assignar la dotació pressupostària oportuna a la investigació en salut.

En el mateix sentit, la directora general ha recalcat que l'IdISPa ha definit una estratègia en recursos humans en recerca, que té per objectiu primordial la implantació d'una carrera investigadora que necessàriament ha d'anar acompanyada d'un pressupost adequat i suficient. Aquesta és una línia d'actuació bàsica per aconseguir atreure i retenir el talent investigador.

Els Miguel Servet i Ramon i Cajal són contractes del Ministeri d'Economia adreçats a la captació de talent investigador i es concedeixen a investigadors amb un currículum excel·lent, capaços d'establir i liderar noves línies de recerca translacional en salut i en altres camps científics.

[Font: Conselleria de Salut. 07/07/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]