Categoria: Gestió de la investigació

L'IdISBa formarà part de la Xarxa d'Entitats Gestores d'Investigació Clínica, Hospitalària i Biosanitària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha passat recentment a formar part de la Xarxa d'Entitats Gestores d'Investigació Clínica Hospitalària i Biosanitària (REGIC) com a entitat associada.

La REGIC és la primera associació d'entitats gestores d'investigació clínica creada a Espanya a instància dels professionals, per tal de compartir experiències i crear un espai d'interacció i formació en la gestió de R+D+I sanitària.

Aquesta associació està constituïda per 29 membres associats, 17 dels quals són Instituts d'Investigació Sanitària (IIS) i 15 d'aquests són IIS acreditats per l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), el que representa un 45 % de la totalitat dels IIS acreditats fins ara.

La REGIC presenta una àmplia dispersió geogràfica de membres, els quals es troben distribuïts entre les comunitats autònomes següents: Andalusia, Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, Illes Balears, Madrid, Navarra, País Basc, Principat d'Astúries i València.

Les 29 entitats que formen part de la REGIC gestionen la investigació que es duu a terme a 135 hospitals de tot Espanya.

La participació de l’IdISBa amb la REGIC permetrà formar part d'un entorn de col·laboració entre les entitats associades que afavorirà la promoció i el desenvolupament d'activitats de gestió i transferència del coneixement al sector productiu.

A més, la REGIC serveix com a fòrum de coordinació i integració de les polítiques i interessos de les entitats associades, i permet determinar les solucions idònies per als principals reptes del sector clínic, hospitalari i biosanitari.

[Font: Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears. 26/03/2018]

[Fotos: IdISBa]