Categoria: Gestió de la investigació

L'IdISBa comptarà amb investigadors nous gràcies als programes de captació de talent RADIX i FOLIUM

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) convoca dos nous programes per a la contractació d’investigadors a la nostra comunitat autònoma: d’una banda, el programa d’incorporació d’investigadors postdoctorals “FOLIUM”; i de l’altra, el programa d’incorporació de líders juniors “RADIX”

En aquesta convocatòria el programa FOLIUM compta amb 6 places d’investigadors postdoctorals, per incorporar-se a grups o línies de recerca liderades de forma preferent per a investigadors emergents a l’IdISBa. La segona convocatòria del programa, prevista per al gener de 2019, incorporarà 6 investigadors postdoctorals més, d'aquesta manera s’assoliran els 12 investigadors postdoctorals que preveu el projecte.

A través del programa RADIX es pretén contractar investigadors principals emergents amb una trajectòria d’excel·lència en l’àmbit internacional i amb projecció de lideratge perquè s’incorporin a la plantilla investigadora de l’IdISBa.

Els candidats seleccionats establiran i lideraran noves línies d’investigació en àrees considerades estratègiques per al sistema de salut de les Illes Balears. La concessió del contracte, amb una durada de 3 anys, va acompanyada de la dotació d’un projecte de recerca amb un pressupost de 102.000 €, així com el pressupost per a la contractació d’un tècnic de suport a la recerca. La convocatòria 2018 preveu la incorporació d’un investigador mitjançant aquest programa, mentre que amb la convocatòria de 2019 s’incorporarà un segon investigador RADIX i un altre tècnic de suport. A més, els investigadors RADIX també integraran en el seu equip un investigador postdoctoral de la convocatòria FOLIUM.

Aquests programes s’emmarquen en el projecte de captació de talent investigador FuturMED, finançat a càrrec del Pla Anual 2017 de l’impost de turisme sostenible (ITS) i del Fons Social Europeu, amb un pressupost total d’1.712.000,00 € i un període d’execució de 4 anys.

Concretament, el programa RADIX està finançat al 100 % per l’ITS i el programa FOLIUM en un 50 % per l'ITS i en un 50% pel Fons Social Europeu.

En total, aquests dos programes suposaran la incorporació a l’IdISBa de 16 investigadors nous entre els anys 2018 i 2019.

Aquests dos programes de captació de talent s’afegeixen als programes ja iniciats a l’IdISBa durant el 2017: el programa “García-Palmer”, de pràctiques d’estiu per a estudiants universitaris, i el Programa d’Estabilització d’Investigadors Emergents; així com al projecte “JoTRes-Joves talents en recerca en salut”, cofinançat pel SOIB i que va permetre incorporar, durant el 2017, 23 joves titulats a l’IdISBa per introduir-los en el món de la recerca i la seva gestió.

Un dels objectius estratègics prioritaris de l’IdISBa és dur a terme accions de captació i retenció de talent en recerca, per tal d’assolir una massa crítica d’investigadors i consolidar l’Institut com un centre de referència en recerca en salut que contribueixi al benestar de la població, a la qualitat assistencial i al desenvolupament d’un nou model productiu basat en el coneixement i la innovació, que impulsi la diversificació del nostre model econòmic. Com a resultat d’aquestes accions, el personal contractat a l’IdISBa ha augmentat en un 64 % entre el 2015 i el 2017.

Cal destacar que la Comissió Europea va concedir a l’IdISBa el guardó “Excel·lència en Recursos Humans en Recerca” a principis de l’any 2017, pel seu compromís en la millora contínua de les polítiques de recursos humans.

Ambdues convocatòries s'han publicat en el BOIB núm. 76, de 16 de juny de 2018 i romandran obertes fins al 16 de juliol de 2018. A continuació podeu consultar la informació sobre la contractació d'investigadors postdoctorals del programa “FOLIUM” i del programa “RADIX”.

[Fonts: Conselleria de Salut. 16/06/2018 - BOIB. Núm. 74. 16/06/2018 - IdISBa. 09/07/2018]

[Foto: Public Domain Pictures / Tex / CC BYND 2.0]

Què en diu la premsa
*20/06/2018 arabalears.cat - Un decret 'pioner' donarà estabilitat laboral als investigadors de l'IdISBA.
*20/06/2018 diariodemallorca.es - Salud contratará a los investigadores una vez que hayan acabado sus becas.

Notícies relacionades a Infosalut
*31/10/2017 - Vint-i-tres persones s’incorporen a l’IdISBa gràcies al projecte Joves talents en recerca en salut.
*13/07/2017 - Inici del programa de pràctiques d'estiu García-Palmer de l'IdISBa.
*10/03/2017 - La UE acredita l'IdISBa com a centre d'Excel·lència en Recursos Humans en Investigació.