Categoria: Gestió de la investigació

El Banc Europeu d'Inversions facilita 1.200 milions d'euros a la ciència espanyola per a la I+D+i

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha realitzat un prèstec, el de major quantia fins ara, a la ciència espanyola, per a donar suport a la I+D+i.: 1.200 milions que es destinaran a finançar les activitats que desenvolupen els centres i institucions de recerca públiques a Espanya fins a l'any 2020.

El BEI atorga aquests fons sota el marc del programa InnovFin per a la Ciència, una iniciativa conjunta del Grup BEI i la Comissió Europea, dissenyada específicament, per a fomentar la recerca, el desenvolupament i la innovació a Europa, i amb el suport del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la UE.

Els fons facilitats pel BEI seran gestionats, entre altres, per l'Agència Estatal de Recerca, creada en 2015 per a la gestió i finançament dels fons públics destinats a activitats d'I+D+i. Aquests recursos permetran donar suport a projectes de recerca dels Organismes Públics de Recerca (OPIS) i de les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS), presents en diferents comunitats autònomes. Centres com l'Institut de Salut Carles III, entre altres, es podran beneficiar del finançament en condicions avantatjoses del BEI. 

Els fons es distribuiran en diferents àrees de coneixement: Ciències de la Salut, Biologia, Química, etc.

En aquest enllaç podeu consultar més informació sobre el programa InnovFin i el Grup BEI.

[Font: Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 24/01/2019]

[Foto: Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats]