Categories: Gestió de la investigació, Recursos humans

L’IdISBa rep 1,6 milions de l’Institut de Salut Carlos III

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), a través de l’Acció Estratègica en Salut (AES), convocada per l’Institut de Salut Carlos III aconsegueix en concurrència competitiva 1.697.697,5 euros destinats per a la contractació de personal investigador i a projectes de recerca.

Aquests fons provenen de dues línies de finançament:

-La primera s’emmarca en el “Programa Estatal de Promoció del Talent i la seva Ocupabilitat”, amb una dotació per a l’IdISBa de 1.076.060,00 euros per formar especialistes en ciències de la salut: formació sanitària especialitzada en investigació biomèdica, clínica i translacional mitjançant contractes Río Hortega, i contractar doctors a través dels programes Juan Rodés, Sara Borell, Miguel Servet, entre d’altres.

Cal destacar que en la dotació dels contractes d’investigació s’observa un increment substancial respecte a la convocatòria de l’AES de l’any passat. L’any 2018 es va finançar un contracte d’investigació per 82.400 euros, mentre que aquest any han estat 9 els contractes destinats a la investigació amb una partida de 1.076.060,00 euros.

Aquest augment en el finançament de la contractació respon a l’acreditació obtinguda per part de l’Institut de Salut Carlos III el passat 24 de gener 2019. Amb la consecució d’aquesta, l’IdISBa pot concórrer a convocatòries de l’Acció Estratègica en Salut que abans estaven restringides a Instituts acreditats, com per exemple els contractes Juan Rodés d’incorporació de facultatius especialistes amb experiència investigadora en els centres assistencials que formen part de l’IdISBa, contractes de gestió en recerca en salut als Instituts d’Investigació Sanitària, etc.

-Respecte a la segona línia d’ajuts emmarcats en el “Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment Científic i Tecnològic del Sistema de R+D+i”, es finançaran un total de 9 projectes d’investigació amb 621.637,50 euros. L’àrea de l’IdISBa amb més representació és la de Malalties Respiratòries i Cardiovasculars amb 3 projectes, seguida per l’àrea d’Epidemiologia i Salut Pública amb 2 projectes i les àrees de Malalties Metabòliques i Nutrició, Malalties Infeccioses i Immunològiques, Neurociències i Oncohematologia amb un projecte cada una.

[Font: Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears. 27/12/2019]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]