Categories: Gestió de la investigació, Premis

L’ISCIII evalua les propostes de la convocatòria dels Premis de Recerca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut de Salut Carles III (ISCIII) inicia l'avaluació de les propostes rebudes de la convocatòria als  Premis de Recerca i Innovació Responsable (RRI) en salut, procedents de 18 Instituts d'Investigació Sanitària (IIS), entre aquests l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa)

Aquesta iniciativa convocada el mes de gener, en el marc del Open Responsible research and Innovation to further Outstanding kNowledge, projecte europeu Orion, te com a objectius, reconèixer, recolzar i fomentar el treball que realitzen els Instituts d'Investigació Sanitària (IIS) acreditats, per incorporar en la seva activitat i projectes els principis de RRI en matèria de salut.

El marc RRI cerca reforçar el concepte de ciència oberta, a través de la participació ciutadana, l'accés lliure als resultats de recerca, la igualtat de gènere, l'educació científica, l'ètica i la governança responsable. Els IIS són centres de recerca biomèdica centrats en hospitals del SNS, als quals s'associen universitats, altres organismes de recerca i empreses, amb la finalitat de generar i desenvolupar coneixement traslacional i multidisciplinar per donar resposta a les necessitats de salut dels ciutadans a través d'una implementació ràpida i efectiva.

Les propostes remeses inclouen projectes sobre ciència oberta, talent femení, col·laboració social, nous models assistencials, divulgació científica i participació del pacient i la seva família, entre moltes altres.

Després de la recepció de les propostes, seran avaluades de forma independent per experts en cadascuna de les àrees de RRI, procés que es durà a terme durant els mesos de febrer i març. Posteriorment, es seleccionaran les propostes guanyadores. El lliurament dels premis RRI en salut, es comunicarà amb antelació a tota la comunitat científica.

[Font: IdISBa. 06/02/2020]

[Foto: Saint Louis University Madrid Campus / Laboratory / CC BY­ND 2.0]

Notícies relacionades