Categoria: Gestió de la investigació

Un Lazo en Movimiento i l’IdISBa: projectes de recerca en càncer de mama

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L‘Associació Un Lazo en Movimiento i l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) van subscriure un conveni per al desenvolupament del projecte “Mamosferas: avanzando en el estudio del cáncer de mama. Influencia de la inflamación asociada a la obesidad en la transición epitelio-mesenquimal y la respuesta al tratamiento”.

La presidenta de l’Associació citada, Linda Suzanne, el director gerent de l’Institut, José Lladó, i el director científic, Miquel Fiol, van signar aquest conveni de col·laboració mitjançant el qual l'entitat contribuirà econòmicament amb l'IdISBa per al desenvolupament del projecte, que serà realitzat pel grup Multidisciplinar d'Oncologia Translacional de L’Institut, liderat per la Dra. Pilar Roca i que actuarà com a coordinadora del projecte.

Així doncs, l’Associació lliurarà a l'Institut una aportació econòmica de 5.000 €, en el moment de la signatura del conveni de col·laboració.

La durada prevista del projecte és d'un any, període en el qual s'estima que el projecte haurà d'haver finalitzat.

Amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració, ja és el segon any que l’IdISBa i Un Lazo en Movimiento cooperen per fer front al càncer de mama. L’any passat el grup de recerca Teràpies Avançades i Biomarcadors en Oncologia Clínica liderat per la Dra. Antònia Obrador va ser el beneficiari de l’ajuda, mentre que enguany el grup Multidisciplinar d'Oncologia Translacional, encapçalat per la Dra. Pilar Roca serà el que comptarà amb el suport de l’associació.

Un Lazo en Movimiento

L'Associació Un Lazo en Movimiento contra el càncer de mama és una organització privada que va nèixer l'any 2010.

A hores d'ara, l’Associació és una realitat que dóna suport a projectes d'investigació científica, atén directament cada any a més de 100 dones en els seus tallers dels Grups de Suport Psicològic a Mallorca, i dóna suport emocional en línia a multitud de dones que estan passant per un moment difícil a causa de la malaltia.

[Font: IdISBa. 03/02/2020]

[Foto: IdISBa]