Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Gestió de la investigació

Espanya intercanvia informació amb 14 països sobre la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, va participar en una multiconferència amb un total de 14 països, organitzada per l'Oficina de Política de Ciència i Tecnologia dels Estats Units, que ha comptat amb la comissària europea de Joventut i Innovació, Mariya Gabriel, per intercanviar informació sobre els projectes científics que s'estan desenvolupant enfront de la COVID-19.

Els participants en la multiconferència han compartit els esforços que estan fent els seus respectius països enfront de la pandèmia i han insistit en la importància de la cooperació internacional.

A més, s'ha agraït a la comunitat editorial científica la seva ràpida resposta a la crida internacional en favor el lliure accés a les publicacions sobre la COVID-19, i les dades que els sustenten, de forma que s'asseguri que tota la informació rellevant sobre la pandèmia es pugui compartir ràpidament.

El Govern d'Espanya s'ha sumat a la declaració subscrita pels 14 països per impulsar l'accés a tota la informació publicada sobre la pandèmia de coronavirus. La Unió Europea, per la seva part, ja ha regulat que totes aquestes publicacions siguin obertes, exceptuant les regles de drets de publicació comercial.

Els participants han coincidit en la necessitat d'incrementar substancialment la capacitat de produccio d'equips de protecció, respiradors i material per a diagnòstic, davant de l'escassetat que pateixen tots els mercats, dins i fora d'Europa.

A suggeriment d'Austràlia, Espanya ha recolzat que estudiï la possibilitat d'exceptuar també la regulació mundial de patents, amb l'objectiu d'accelerar els processos de llicència i transferència de tecnologia, per poder fabricar determinats productes en tot el món de forma ràpida.

Tots els participants han compartit la seva preocupació per conèixer les mesures adoptades per cada país que tenen a veure amb la població, així com els resultats que s'estan obtenint, i han insistit en els efectes socials tant de la malaltia com de les mesures que s'estan adoptant.

[Font: Ministeri de Ciència, Investigació i Universitats. 25/03/2020]

[Foto: IdISBa]