Categoria: Noves tecnologies

El Comitè Econòmic i Social Europeu demana destacar més la part social del Pla d'Acció Sobre la Salut Electrònica 2012 - 2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Comitè Social i Econòmic Europeu ha donat les seves recomanacions sobre el Pla d'Acció Sobre la Salut electrònica. L'organisme considera que el pla hauria d'incloure un capítol dedicat a la prestació social de serveis. Concretament, aspectes com l'abordatge adequat de la bretxa digital, la disponibilitat de la tecnologia, la capacitat d'ús de la mateixa o l'anàlisi de les desigualtats socials en matèria de salut, les quals, segons el comitè, corren el risc d'incrementar-se.

Així mateix, el Comitè fa referència a la falta d'informació sobre el finançament del projecte en la comunicació de la Comissió al Parlament Europeu. En concret, considera necessari que s'especifiqui un programa general en el qual s'estableixi què aportació s'espera del sector públic, del sector privat i - si escau- dels pacients i dels contribuents en general. Entrant més a fons en el paper del sector privat, l'organisme europeu veu com un condicionant de l'èxit del Pla l'esforç orientat al canvi organitzatiu dels proveïdors de serveis sanitaris.