Categories: COVID-19, Noves tecnologies, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

COVID: Tests que detecten la immunitat amb més del 98% de fiabilitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un equip d'investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha desenvolupat nous tests d'anticossos que permeten conèixer la immunitat enfront de la COVID-19 amb un 98% de fiabilitat.

Els tests serològics són fonamentals per a determinar qui ha contret el virus i, per tant, està immunitzat. Els test seran produïts per l'empresa espanyola Immunostep, en format kit ELISA, basats en tècniques de laboratori, i es preveu que en el termini d'un mes i mig els hospitals espanyols disposin d'ells.

La durada d'aquesta prova és d'al voltant de 2 hores i es pot automatitzar.

Dos tipus de diagnòstic: PCR i tests serològics

Els tests de diagnòstic s'han convertit en una tecnologia fonamental per a poder controlar la pandèmia de la COVID-19, i son una demanda constant dels diversos sistemes sanitaris. Existeixen dos tipus fonamentals de proves de diagnòstic:

  • Els PCR, que permeten saber si un pacient està contagiat pel coronavirus en el moment de la seva realització.
  • Els tests serològics, que detecten els anticossos i permeten saber si l'individu ha estat en algun moment en contacte amb el SARS-CoV-2 i el seu sistema immunitari ha reaccionat enfront del mateix.

Transferència al teixit industrial

S'ha protegit aquesta tecnologia mitjançant patent i Material Biològic, posant-la a la disposició del teixit industrial perquè arribi a la societat com més aviat millor.

A més dels kits ELISA, aquesta tecnologia pot produir-se en el format de tires inmunocromatogràfiques, una tècnica similar a la que s'empra en les proves d'embaràs, que també es coneixen com a test ràpids d'anticossos perquè el resultat es genera en 15 minuts.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 07/07/2020]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]