Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera vaccinarà aquesta setmana a 8.000 persones

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera administrarà del 5 de a l'11 de maig, 8.000 vacunes en els diferents dispositius d'ambdues illes. Així, en el recinte firal d'Eivissa està prevista la vaccinació de 7.000 persones en les cinc línies que hi haurà operatives cada dia.

El recinte firal amplia d'aquesta manera la capacitat i passa de quatre a cinc línies de vaccinació operatives. Disposarà tots els dies de tres línies destinades a la vaccinació amb Pfizer, dues d'elles per a segones dosis, amb capacitat de 180 vacunes per línia, és a dir 360 vacunes diàries entre les dues línies, 2.520 en aquesta setmana. A això cal sumar una altra línia més de Pfizer per a primeres dosis, amb capacitat de 240 al dia, és a dir 1.680 en aquests propers set dies.

Hi haurà, a més, dues línies més de vaccinació amb AstraZeneca, que inocularà la protecció a 200 persones més diàriament per cada línia, és a dir 400 per jornada i 2.800 en aquesta setmana vinent.

Per la seva banda, el punt de l'Hospital de Formentera administrarà més de 500 vaccins en aquesta setmana, ja que disposarà en els dies laborables d'una línia per administrar el vaccí d'AstraZeneca. Això els permetrà posar cada dia 70 vaccins, a les quals caldrà sumar també la recaptación de majors de 70 anys amb el vaccí de Pfizer.

Atenció Primària, per la seva banda, continuarà la setmana propera amb l'administració de la segona dosi del vaccí a 340 persones majors de 80 anys, tant en els centres de salut com en domicilis. Amb això completarà el cicle i immunitzarà aquest col·lectiu.

A l'Hospital Can Misses també hi haurà vaccinació els propers dies i es continuarà amb la vaccinació del grup 7, format per persones especialment vulnerables amb patologies i condicions de risc alt de patir conseqüències greus davant el contagi de la COVID-19. Ja s'ha vaccinat les persones tractades amb diálisis,persones trasplantades ipacients oncològics o en tractament d'oncohematología. Els següents grups en ser vaccinats seran persones amb VIH o síndrome de Down majors de 40 anys. A Can Misses està previst que es vaccini unes 210 persones.

Amb tot això, s'amplia un 30 % la capacitat de vaccinació que l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera havia tingut en les últimes dues setmanes i es passarà de vaccinar de mitjana de 800 persones cada dia a prop de 1.200 cada jornada.

Per a la directora d'Infermeria, NoeliaAzqueta, «estam ja vaccinant el col·lectiu de 59 a 55 anys. Durant el cap de setmana hem vaccinat unes 350 persones d'aquest grup, que està responent molt bé i la citació del qual està resultant més àgil. Hi ha prop de 9.000 persones en aquest rang a Eivissa i Formentera —uns 290 a Formentera i 8.566 a Eivissa— i avançar en aquest grup ens permetrà donar un important salt aquesta setmana. Seguim, no obstant això, intentant recaptar pacients de més de 60 d'ara endavant, els llistats dels quals ja hem repassat en més de tres ocasions».

[Font: Área de Salut d’Eivissa i Formentera. 04/05/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]