Categories: Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Servei de Salut va atendre 20.995 urgències del 17 al 23 de febrer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els hospitals públics i els serveis d’urgències de l’atenció primària van atendre un total de 20.995 urgències durant la setmana del 17 al 23 de febrer, 132 manco que la setmana anterior.

Del total, 11.311 es van atendre a l’atenció primària i 9.684, als hospitals, el 10,9 % de les quals van requerir ingrés.

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 17 al 23 de febrer, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 72,48 casos, molt inferior als 121,47 de la setmana anterior (del 10 al 16 de febrer). Així l’activitat epidèmica continua sent de nivell baix i s’inicia una evolució descendent. La taxa de les Illes Balears comença a igualar-se amb l’estatal, situada en els 97,8 casos per 100.000 habitants (es registra un descens del nombre de casos, passant d’un nivell mitjà a un nivell baix).

És important recordar a la població que acudeixi als dispositius d’urgència dels centres d’atenció primària en els casos d’urgència lleu, de manera que es reservin els serveis d’urgències hospitalaris per als casos més greus.

El Servei de Salut va activar el passat 2 de desembre les actuacions necessàries per respondre a l’increment de l’activitat assistencial als serveis d’urgències dels hospitals i dels centres d’atenció primària, perquè per a aquesta època de l’any es preveu que augmenti el nombre de casos de grip. L’objectiu és donar una resposta ràpida durant les setmanes en què es registren les taxes de grip més altes.

En el marc d’aquestes actuacions s’obrin més llits a diversos hospitals de les illes. Aquest increment va lligat a la contractació de professionals per adaptar-se a les necessitats de la població.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/02/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera d'atenció primària realitza una auscultació pulmonar / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*28/02/2020 noticiasmallorca.es - El Servicio de Salud ha atendido 20.995 urgencias en la última semana.