Categories: Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, COVID-19

Confirmen de tres positius de Covid-19 a la seu de Modernització i Administració Digital

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Administració Pública i Modernització ha confirmat tres casos positius de Covid-19 a la seu de la Direcció General de Modernització i Administració Digital, i seguint les pautes i recomanacions formulades per les autoritats sanitàries, s'ha procedit amb caràcter d’urgència a la neteja i desinfecció de les instal·lacions com a mesura preventiva per a limitar la propagació i el contagi del virus entre els treballadors i treballadores d’aquest centre.

Tècnics de l’empresa Odana, especialitzada en feines de desinfecció han realitzat una neteja específica i al llarg dels dies vinents realitzaran successives feines de desinfecció amb caràcter preventiu.

Per altra banda, la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, en coordinació amb el Servei de Prevenció de la CAIB i la Direcció General de Salut Pública, recorda les indicacions per a tot el personal, funcionari i laboral, de serveis generals de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i dels seus organismes autònoms:

- La higiene de mans és la mesura principal de prevenció i control de la infecció. 

- Si té símptomes respiratoris s’haurà de cobrir la boca i nas en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús i tirar-lo a un contenidor de fems. 

- Tota persona amb símptomes respiratoris s’haurà de rentar les mans de forma freqüent perquè accidentalment pot tenir contacte amb secrecions.

- En cas que hagis estat diagnosticat de coronavirus: Seguir en tot moment les indicacions que hagis rebut dels serveis mèdics.

- Si has estat en contacte amb persones diagnosticades de coronavirus: Comunicar-ho immediatament a la Secretaria General o Gerència que et correspongui.

- Si tens símptomes que et puguin fer pensar que pots estar contagiat (tos, febre i sensació de falta d’aire): En cas de no haver acudit al centre de treball, quedar-se a casa, cridar al 061 i seguir les instruccions de l’autoritat sanitària. Informar ràpidament a l’administració de l’inici dels símptomes.

- En cas de produir-se al centre de treball la situació, s’ha de contactar amb el 061 i amb el Servei de Prevenció de la CAIB i posar-te en situació d’aïllament preventiu, evitant el contacte amb la resta del personal.

- Si sospites que pots estar contagiat, però no presentes símptomes: Posa’t en contacte amb el 061. No acudeixis a cap servei mèdic.

[Font: Conselleria d'Adminitració Pública i Modernització. 17/03/2020]

[Foto: Conselleria d'Administració Pública i Modernització]