Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Gestió de la investigació

Projectes sobre diversitat sexual i de gènere per erradicar l'LGTBI-fòbia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 7 projectes proposats per 5 entitats sense ànim de lucre de les Illes Balears han resultat beneficiaris de les subvencions per dissenyar i implementar projectes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere per erradicar l'LGTBI-fòbia per a l'any 2020.

Aquestes subvencions estan impulsades per la Direcció General de Drets i Diversitat, de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, i tenen un import global de 75.000 euros.

ENTITATS BENEFICIARIAS I PROGRAMES:

  • Fundación Diagrama Intervención Psicosocial: “Programa de Diversitat Sexual i de Gènere”.
  • Creu Roja a les Illes Balears (secció joventut): "Formació en línia sobre diversitat LGTBI+".
  • La Lioparda Teatre: "PERIFÈRIES TRANS*VERSALS (II): repensar la diversitat de gènere i sexual amb el Teatre de les Oprimides":
  • Ben Amics, Associació LGTBI de les Illes Balears: "Escola de formació en línia en diversitat sexual i gènere" i "Diagnosi sobre la realitat de les persones trans* en l'àmbit educatiu i laboral".
  • Diverxia Menorca: "Trajectòries vitals, violències LGTBI-fòbiques i estratègies d’acció per afrontar-les de les persones trans* a l’illa de Menorca. Una diagnosi participativa".
  • Agrupació d’entitats La Lioparda i Ben Amics: "Claustres sense armaris: una investigació qualitativa sobre la LGTBI-fòbia que viu el professorat amb diversitat sexual i de gènere".

De tots els projectes, quatre estan relacionats amb activitats formatives en diversitat sexual i de gènere adreçades a professionals dels àmbits sensibles que estableix la Llei 8/2016. Pel que fa als tres projectes restants, es tracta d'accions de recerca i estudis relacionats amb les causes, les característiques i les dificultats d’identificació dels problemes i les conseqüències de l’LGTBI-fòbia com una manifestació més de les violències masclistes.

En aquest enllaç podeu veure la descripció de cada un dels projectes.

Amb aquesta convocatòria pública de subvencions s’ofereix suport a les iniciatives d’entitats que fan feina a favor dels drets de les persones LGTBIQ+.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 08/10/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]